Søvnmangel: de farlige konsekvenser af ikke at få nok søvn

Mangel på søvn er et almindeligt og alvorligt problem. Hver tredje voksen får ikke nok søvn! Vi lever i usædvanlige tider, og de fleste af os har glemt, at søvnmangel kan have alvorlige konsekvenser for vores krop og sjæl.

Nedenfor lærer du, hvordan søvnforstyrrelser påvirker vores helbred og vores kroppe.

image

Kortsigtede konsekvenser af søvnmangel

Hvem ved ikke dette: Du kan ikke falde i søvn om aftenen, ligge vågen i timevis, vende og drejer i sengen eller vågne igen og igen. Mange tanker går gennem dit hoved, timerne går, og vækkeuret ringer allerede.

Manglende energi og irritabilitet efter en søvnløs nat er stadig de mindste problemer. Men hvis vi ikke får nok søvn over en længere periode, kan vores krop ikke regenerere og genoplade sine batterier. Dette kan påvirke vores dømmekraft, evne til at lære og fokusere på lang sigt .

Langsigtede konsekvenser af søvnmangel

Kronisk søvnmangel har mange andre alvorlige konsekvenser.

De fleste mennesker har brug for omkring 8 timers søvn for at fungere normalt. En søvnløs nat i ny og næ skader ikke dit helbred, men når de søvnløse nætter bliver til gentagelser nat efter nat, er det allerede problematisk.

Den sammenhæng mellem søvnløshed og fedme har også været genstand for mange undersøgelser. Forskning har vist, at mangel på søvn kan stimulere appetitten og også øge lysten til fødevarer, der er rige på fedt og kulhydrater.

Forbedre din søvn for at forblive sund og rask

Selvfølgelig er det ikke så let at finde den rigtige søvnrytme, men det er værd at prøve. På denne måde kan vi forbedre vores livskvalitet og reducere fysisk og psykisk stress.

Her er nogle tips til at  en bedre nattesøvn:

  • Tag ikke lur i løbet af dagen.
  • Gå altid i seng og vågn op på samme tid.
  • Brug ikke elektronik før sengetid.
  • Tag et bad, læs en bog eller mediter inden sengetid.
  • Ingen alkohol eller tunge måltider om aftenen.
  • Tag det naturlige kosttilskud SleepLux, som hjælper dig med at få en god nats søvn.

Yderligere support med SleepLux!

SleepLux er et kraftfuldt naturligt og hormonfrit middel mod søvnløshed med 3-i-1-handling, som hjælper dig med at slappe af, hurtigt falde i søvn og bedre blive i den dybe søvn. Med 7 ingredienser af høj kvalitet, der er afgørende for den naturlige dannelse af søvnhormonet melatonin.

SleepLux er et glimrende kosttilskud til alle, der arbejder på skift og har alders- eller stressrelaterede søvnproblemer.

Lad os se på tallene: SleepLux  reducerer søvnløshed, reducerer rastløshed; med op til 35%*, fjerner indre spændinger med op til 18%* og forbedrer søvnkvaliteten med op til 33%*.

Prøv det nu og giv dig selv den afslappende søvn, du fortjener hver dag!

*Resultaterne kan variere fra person til person og kan afvige fra dem, der vises på hjemmesiden.

Artikler der også kunne være interessante for dig