Forhøjede glukoseniveauer baner vejen for diabetes! Farer ved højt blodsukker - hvad er de, og hvordan behandler man dem? Tiden til at handle er nu!

Statistikkerne er chokerende; på verdensplan lider ca. 1 ud af 3 mennesker af forhøjet blodsukker, også kendt som prædiabetes, og de er ikke klar over alle de mulige komplikationer, det kan have på deres helbred.

The scary truth behind high blood sugar

Prediabetes, en tilstand, vi ikke ved ret meget om. Men det burde vi virkelig!

Prediabetes er en tilstand, som ikke mange kender til, og som endnu færre bekymrer sig om, selvom forskning viser, at den bestemt bør være på vores radar. Men først skal vi vide, hvad der sker i kroppen, når blodsukkerniveauet ikke reguleres normalt.

Når cellerne i kroppen ikke reagerer normalt på insulin, får det bugspytkirtlen til at producere mere insulin for at forsøge at få cellerne til at reagere. I det lange løb kompromitteres bugspytkirtlens funktion, og blodsukkeret stiger, hvilket sætter scenen for diabetes - og andre helbredskomplikationer på længere sigt. Denne tilstand, som ofte ikke bliver diagnosticeret, kaldes prædiabetes.

Kort sagt er prædiabetes karakteriseret ved forhøjede blodsukkerniveauer, der overstiger normalområdet, men ikke opfylder kriterierne for en diagnose af type 2-diabetes.

Prædiabetes gemmer sig ofte under andre navne og forkortelser som IGT eller IFG, hvilket gør det endnu sværere for folk at finde hoved og hale i det og lære om det. Nedsat glukosetolerance (IGT) betyder, at man har forhøjet blodsukker efter et måltid, mens nedsat fasteglukose (IFG) betyder, at blodsukkeret er højere end normalt om morgenen, før man har spist. En anden indikator er et hæmoglobin A1C-niveau på mellem 5,7% og 6,4%.

Grunden til, at denne tilstand i så mange tilfælde ikke bliver diagnosticeret, er, at folk for det meste ikke oplever nogen symptomer, der kan advare dem om, at der foregår noget med deres krop. Det meste af tiden bliver prædiabetes kun opdaget af en læge under et rutinemæssigt sundhedstjek, da det kun kan diagnosticeres med blodanalyse.

Blood analysis

Udover blodprøver kan en læge kigge efter en kombination af nogle andre specifikke markører for at afgøre, om en person har insulinresistens eller ej. Disse omfatter taljeomkreds over 102 cm for mænd og 88 cm for kvinder, blodtryk højere end 130/80 og en tilstand kaldet acanthosis nigricans, eller dannelsen af mørke, tykke og ofte fløjlsagtige pletter på huden. Denne misfarvning opstår normalt på albuer, knæ, hals, armhuler og knoer.

Men disse symptomer kan også være forbundet med en lang række andre problemer og tilstande, hvilket gør dem meget upålidelige. Det er derfor meget vigtigere at fokusere på årsagerne til forhøjet blodsukker og de ting, man kan gøre for at forebygge det.

Fem uventede syndere bag stigningen i prædiabetes

Prediabetes kan ramme alle, men specifikke faktorer kan øge sandsynligheden for at udvikle denne tilstand. Undersøgelser** peger på en stærk sammenhæng mellem prædiabetes og livsstilsvalg samt genetisk disposition. Dette er de vigtigste risikofaktorer i forbindelse med prædiabetes:

  1. Kropsvægt og taljemål: Folk med overvægt og et body mass index (BMI) over 25 er helt sikkert mere udsatte for at udvikle prædiabetes. Ud over vores vægt skal vi også være opmærksomme på taljemålet. Et taljemål på over 102 cm hos mænd og 88 cm hos kvinder er bekymrende, fordi det indikerer større mængder fedtvæv omkring maven, hvilket gør cellerne mere modstandsdygtige over for insulin.
  2. Alder: Selv om prædiabetes kan udvikles i alle aldre, stiger risikoen for at udvikle det efter 45-årsalderen.
  3. Kost: at spise meget rødt kød, forarbejdede kødprodukter og drikke drikkevarer med højt sukkerindhold er forbundet med større chancer for at udvikle prædiabetes.
  4. Rygning: Denne last øger risikoen for insulinresistens, og forskning** viser, at det også kan føre til øget taljemål, som er en anden årsag til prædiabetes.
  5. Fysisk inaktivitet: Man siger, at den stillesiddende livsstil er den nye rygning. Det er ikke kun dårligt for vores ryg og nakke, men mangel på fysisk aktivitet kan også være en medvirkende faktor til prædiabetes.
  6. Familieog sygehistorie: Folk med nære slægtninge, der lider af type 2-diabetes, kan have en højere risiko for at udvikle diabetes. På samme måde kan visse tilstande som PCOS, søvnapnø, svangerskabsdiabetes, forhøjet blodtryk og forhøjet kolesterol også være forbundet med en højere risiko for at udvikle prædiabetes..

Afsløring af de sande omkostninger ved forhøjet blodsukker

Mens mange mennesker går i årevis uden at bemærke nogen symptomer eller endda nedtoner dem, og det kan tage år at få en ordentlig diagnose, er høje blodsukkerniveauer direkte korreleret med udviklingen af diabetes. Derfor er det bydende nødvendigt, at vi begynder at anerkende prædiabetes som en alvorlig trussel mod vores helbred lige nu!

Ifølge forskning** vil op til 70 % af personer med prædiabetes udvikle diabetes og andre sygdomme som hjertesygdomme, nyreskader, hudinfektioner og meget mere, hvis de ikke bliver behandlet.

Forhøjet glukose kan være forbundet med udviklingen af flere alvorlige sygdomme, men heldigvis kan vi tage nogle skridt til at forhindre dem, hvis vi handler i tide.

Når hver dag bliver en konstant kamp

At leve med diabetes betyder daglig kontrol af blodsukkerniveauet, overholdelse af strenge ernæringsmæssige begrænsninger og opretholdelse af en aktiv livsstil.

Det er dog nødvendigt at være forsigtig; at følge en meget restriktiv diæt og helt udelukke visse fødevaregrupper kan reducere den generelle livskvalitet og forhindre din krop i at få alle de nødvendige næringsstoffer.

Selvom det er svært at håndtere de fysiske symptomer på diabetes, bør vi også påpege, at diabetes kan have en stor indvirkning på dit følelsesmæssige og mentale velbefindende.

Mange diabetespatienter fortæller**, at de føler sig frustrerede og overvældede, fordi de skal håndtere diabetes, og denne konstante kamp med sygdommen kan også udvikle sig til mere alvorlige mentale problemer.

Kort sagt påvirker det at leve med diabetes hvert øjeblik og hvert aspekt af en persons liv. Det betyder ikke, at man bare skal tage en pille og glemme alt om det; det betyder, at man skal vende op og ned på sin livsstil for at håndtere det. Derfor er det vigtigt ikke at vente, til det er for sent, men at reagere, når der stadig er tid til at gøre noget ved det og vende tingene på hovedet.

Tre afgørende trin til at vende diabetes

Den gode nyhed er, at prædiabetes ofte kan vendes eller forbedres betydeligt gennem enkle livsstilsændringer. Ved at indarbejde små ændringer i vores daglige rutiner kan vi effektivt stabilisere blodsukkerniveauet, forbedre insulinfølsomheden og reducere risikoen for at udvikle type 2-diabetes. 

Diabetes monitoring

1. Det hele handler om kost

Mere præcist, fibre. Vores bedste råd er at gå på indkøb med en detaljeret indkøbsliste, der indeholder masser af fiberrige fødevarer som frugt, grøntsager og fuldkorn. Og selvom vi ved, at de er fristende, er det bedst at gå uden om hylderne med forarbejdede fødevarer og søde drikkevarer.

2. Rejs dig og bevæg dig

Regelmæssig motion er en glimrende måde at kontrollere kropsvægten på og håndtere prædiabetes. Rapporter** tyder på, at et vægttab på mellem 5 og 7 % af den samlede kropsvægt kan sænke risikoen for udvikling af type 2-diabetes med mere end 58 %. Dette kan opnås ved at følge vores kostanbefalinger fra første trin og ved at indarbejde 30 minutters fysisk aktivitet, der øger pulsen. De enkleste måder at snige lidt sport ind i dagen uden at forstyrre din rutine for meget inkluderer:

  • at cykle på arbejde;
  • gå i stedet for at køre i bil til butikken; 
  • tage trapperne i stedet for elevatoren; og 
  • at deltage i sportsaktiviteter med en ven. 

3. Kanel til undsætning

Kanel er et populært krydderi, der bruges over hele verden til at tilføje den karakteristiske søde og træagtige smag med bare et strejf af krydderi til alle slags retter.

Men hvad mange mennesker ikke ved, er, hvordan de kan bruge det til deres fordel for at hjælpe med at kontrollere og balancere glukoseniveauet på en helt naturlig måde. Kanel er kendt for at have en positiv indvirkning på blodsukkerniveauet, da det forsinker glukoseabsorptionen i blodet, hvilket hjælper med at forhindre blodsukkerstigninger efter måltider.

Og ikke nok med det! En undersøgelse** har vist, at langvarig brug af dette mirakelkrydderi kan reducere fasteblodsukkerniveauet med op til 25*% hos personer med forhøjet blodsukker.

Ved at tage disse tre proaktive skridt mod en sundere livsstil kan du bane vejen for en lysere fremtid uden prædiabetes!

Cinnamon

En ny og revolutionerende måde at tage kontrol over dit helbred på  

I årevis var livsstilsændringer den eneste måde at håndtere prædiabetes på. Og selvom de helt sikkert virker, er der en ulempe ved dem - de tager tid! At skifte til en sundere kost med flere fiberrige fødevarer og fjerne sukker og kulhydrater fra menuen er en gradvis proces, der involverer en masse planlægning og justeringer.

Og endnu vigtigere, selv hvis du begynder at følge alle forslagene lige nu, vil du ikke kunne se forbedringer fra den ene dag til den anden.

Men der er en løsning i horisonten. Efter at have udført omfattende tests og dybdegående forskning har forskere endelig fundet en måde at udnytte de mange gavnlige egenskaber ved kanel.

Selvom man måske skulle tro, at det er den rigtige vej at gå at inkludere dette krydderi i kosten, har vi dårlige nyheder. Selvom vi godt kan lide kanel i vores æblestrudel, er mængden simpelthen ikke høj nok til at gavne vores velbefindende. Vi skal faktisk spise 2 teskefuldekanel om dagen for at se nogen som helst positive sundhedsændringer. Desuden er det meget farligt at spise tørt kanelpulver, da det kan irritere hals og lunger.

Kosttilskud med kanel indeholder derimod koncentrerede mængder af kanel og er meget mere praktiske at bruge, fordi de for det meste kommer i form af kapsler, der er nemme at sluge.

Dette gennembrud i forskningen har banet vejen for vores forskere til at udvikle et bemærkelsesværdigt kosttilskud, der tilbyder en sikker, hurtig og økonomiskløsning, der passer til alle, der kæmper med forhøjet blodsukker.

I kombination med nogle livsstilsændringer hjælper dette produkt effektivt med at sænke blodsukkerniveauet, forhindrer det i at udvikle sig til mere alvorlige tilstande og forbedrer generelt vores velbefindende og livskvalitet.

GlucoLux, den ultimative støtte til at balancere blodsukkerniveauet

GlucoLux er et kompleks med flere virkninger, der er ideelt til folk, der kæmper med forhøjet blodsukker, ønsker at mindske deres trang til søde sager eller generelt ønsker at opretholde et sundt blodsukkerniveau. Vores dedikerede team af ernæringseksperter byggede formuleringen op omkring kanel, men berigede den yderligere med andre videnskabeligt underbyggedeingredienser som gymnema syvestre, bukkehorn og krom, som arbejder i synergi med kanel for at levere de bedst mulige resultater med at sænke blodsukkerniveauet og forbedre insulinfølsomheden.

GlucoLux er produceret af Sensilab, en førende europæisk virksomhed inden for kosttilskud. Alle vores produkter fremstilles i et moderne, avanceret anlæg og produceres i henhold til europæiske regler og de højeste industristandarder, hvilket bevises af GMP-kvalitetscertifikatet.

Vigtigheden af tidlig opsporing af prædiabetes og GlucoLux' rolle i håndteringen af tilstanden

At genkende prædiabetes i tide er det vigtigste skridt til at beskytte os mod at udvikle yderligere helbredskomplikationer. Den gode nyhed er, at prædiabetes er en håndterbar og endda reversibel tilstand, men vi er nødt til at handle i tide og gennemføre nogle livsstilsændringer, hvis vi vil have succes.

Kost og motion er grundlaget for denne opskrift, men den bedste tilføjelse, der garanterer hurtig succes, er GlucoLux, et videnskabeligt baseretkosttilskud, der kan reducere fastende glukoseniveauer i blodet med op til 25*%, hvilket gør processen med at kontrollere prædiabetes meget lettere.

På grund af den ekstremt store efterspørgsel flyver GlucoLux ned fra hylderne på det danske marked!

*Ansvarsfraskrivelse: Virkningerne af produktet kan variere fra person til person og kan afvige fra dem, der er beskrevet på hjemmesiden. Vores produkter er ikke beregnet til at forebygge, behandle eller helbrede nogen sygdom. 

**Kilder: 

Safdar, Mahpara & Alam, Khan & Khattak, Muhammad Muzaffar Ali Khan & Mohammad, Siddique. (2004). Effect of Various Doses of Cinnamon on Blood Glucose in Diabetic Individuals. Pakistan Journal of Nutrition. 3. 10.3923/pjn.2004.268.272. 

Tabák AG, Herder C, Rathmann W, Brunner EJ, Kivimäki M. Prediabetes: a high-risk state for diabetes development. Lancet. 2012 Jun 16;379(9833):2279-90. doi: 10.1016/S0140-6736(12)60283-9. Epub 2012 Jun 9. PMID: 22683128; PMCID: PMC3891203. 

Morris RW, Taylor AE, Fluharty ME, Bjørngaard JH, Åsvold BO, Elvestad Gabrielsen M, Campbell A, Marioni R, Kumari M, Korhonen T, Männistö S, Marques-Vidal P, Kaakinen M, Cavadino A, Postmus I, Husemoen LL, Skaaby T, Ahluwalia TV, Treur JL, Willemsen G, Dale C, Wannamethee SG, Lahti J, Palotie A, Räikkönen K, McConnachie A, Padmanabhan S, Wong A, Dalgård C, Paternoster L, Ben-Shlomo Y, Tyrrell J, Horwood J, Fergusson DM, Kennedy MA, Nohr EA, Christiansen L, Kyvik KO, Kuh D, Watt G, Eriksson JG, Whincup PH, Vink JM, Boomsma DI, Davey Smith G, Lawlor D, Linneberg A, Ford I, Jukema JW, Power C, Hyppönen E, Jarvelin MR, Preisig M, Borodulin K, Kaprio J, Kivimaki M, Smith BH, Hayward C, Romundstad PR, Sørensen TI, Munafò MR, Sattar N. Heavier smoking may lead to a relative increase in waist circumference: evidence for a causal relationship from a Mendelian randomisation meta-analysis. The CARTA consortium. BMJ Open. 2015 Aug 11;5(8):e008808. doi: 10.1136/bmjopen-2015-008808. Erratum in: BMJ Open. 2015;5(9):e008808. PMID: 26264275; PMCID: PMC4538266. 

Hostalek U. Global epidemiology of prediabetes - present and future perspectives. Clin Diabetes Endocrinol. 2019 May 9;5:5. doi: 10.1186/s40842-019-0080-0. PMID: 31086677; PMCID: PMC6507173. 

Coleman, R. (2022, September 20). The unseen challenges of living with diabetes. RWK Goodman. https://www.rwkgoodman.com/info-hub/the-unseen-challenges-of-living-with-diabetes/ 

Center for Disease Control and Prevention. (2022, December 27). Why participate. Center for Disease Control and Prevention. https://www.cdc.gov/diabetes/prevention/why-participate.html 

Artikler der også kunne være interessante for dig