Sådan stresser du af

Stress er en del af livet - store fysiske og mentale udfordringer, livsændringer og vigtige beslutninger giver anledning til en vis mængde kortvarig stress. Kroppen er udstyret til at håndtere det. Faktisk får denne type stress dig til at tænke klarere og reagere bedre.

image

Problemet er, at dagligdags ting som at præstere på arbejdet, passe sine børn, bekymre sig om sin økonomi og sove for lidt - blandt mange andre ting - også forårsager en enorm mængde stress. Forskellen er, at denne type stress er konstant og langvarig, og at den langsomt ødelægger kroppen.

Hvad sker der med din krop, når du er stresset?

Når vi står over for stressede situationer, frigiver binyrerne et hormon kaldet cortisol. Cortisols vigtigste opgave er at hæve blodsukkeret for at sikre, at der er energi til en umiddelbar kamp- eller flugtreaktion. Samtidig bremser kortisol andre kropsfunktioner, som ikke er afgørende for vores umiddelbare overlevelse, såsom reproduktionsfunktion, immunitet, fordøjelse, kalorieforbrænding, restitution, afslapning og søvn.

I en kortsigtet situation kan det føles forfriskende og er faktisk yderst nyttigt. Ved længerevarende stress frigives der imidlertid konstant kortisol, hvilket fører til en hormonel ubalance, som efterlader kroppen i en konstant tilstand af høj alarmberedskab, hvilket i sidste ende risikerer at føre til fuldstændig udmattelse.

Forhøjede kortisolniveauer på grund af stress kan i sidste ende føre til:

 • Konstant træthed (fører til udbrændthed)
 • Koncentrationsvanskeligheder
 • Søvnproblemer
 • Hormonel ubalance
 • Irritabilitet, humørsvingninger og angst
 • Vægtforøgelse og fedtophobning
 • Vanskeligheder med at tabe sig
 • Større modtagelighed for infektioner
 • Uregelmæssige perioder og fertilitetsproblemer

Hvordan håndterer man stress bedre?

At forstå, at stress kan ligge til grund for alle former for sundhedsproblemer, er det første skridt til at gøre stresshåndtering til en prioritet. Her er 5 gennemprøvede metoder til at reducere hverdagens stress og forbedre din modstandsdygtighed over for stress:

1.MOTION

Motion frigiver masser af positive hormoner, der opvejer de negative virkninger af kortisol, forbedrer dit humør og øger dit energiniveau.

2.SOVE MERE

Søvnmangel er en stor stressfaktor og kan afspore hormonerne. Prøv at holde dig til en regelmæssig søvnplan og få mindst 8 timers søvn hver nat. Din krop har brug for det.

3.GØRE PERSONLIG TID TIL EN PRIORITET

Tag en pause og fokuser på ting, der fylder dig med energi i stedet for at koste dig energi. Det kan betyde meditation, at du kan bruge tid i naturen, læse en god bog eller tage ud med venner, mens du lader vasketøjet ligge. Glem det, og du skal ikke have dårlig samvittighed - at passe på dig selv bør komme i første række!

4.FJERNE UDLØSENDE FAKTORER

Identificer dine vigtigste kilder til stress og tænk over, om du kan fjerne dem på en eller anden måde (f.eks. skifte job eller dele familieansvaret anderledes), eller om du kan reagere anderledes, når du står over for dem. Er det selve situationen, der er stressende, eller er det dine følelser omkring den (forventninger, mål, følelser af utilstrækkelighed)? Hvem lægger alt dette pres på dig? Hvorfor lader du dem gøre det?

5.AFBALANCERE DIN STRESS

Selv om det er vigtigt at håndtere eksterne faktorer, er det også vigtigt at styre kroppens ukontrollerede kortisolniveau indefra. Kraftige naturlige adaptogener som ashwagandha og ginseng hjælper dig med at tage kontrol over dit kortisol. Du finder begge dele i vores bedst sælgende hormonfri binyrebarkstøtte - kosttilskuddet Stress Balance.

Stress Balancehar følgende fordele:

 • Indeholder det stærkeste ashwagandha-ekstrakt på markedet - 4 gange stærkere end almindelige produkter
 • Reducerer den samlede stress  op til 62,2 %*
 • Reducerer søvnløshed op til 67%*
 • Forbedrer koncentrationen op til 2x*
 • Gør det nemmere at tabe sig

*Ansvarsfraskrivelse: Resultaterne kan variere fra person til person og kan afvige fra dem, der er beskrevet på hjemmesiden.

Artikler der også kunne være interessante for dig