En overraskende årsag til tyndere hår

Hår har altid været et symbol på en kvindes identitet gennem historien. En dag hos frisøren kan booste vores selvtillid, og en dårlighårdag kan få os ned med nakken. 

image

Tyndt eller skørt hår, hårtab og generelt dårligt udseende hår tilskrives ofte miljøfaktorer, ernæring, alder og stressniveau. Hvis dit hår altid har været sådan, er det højst sandsynligt genetisk. Det kan også skyldes dårlige vaner som overdreven hårfarvning og udsættelse for varme. Men der er en anden grund, som måske overrasker dig.

Det kan være din skjoldbruskkirtel.

Dit hår bliver tyndere og tyndere

Hvis du bemærker, at mere af dit hår falder af end normalt, har du måske at gøre med en " træg" skjoldbruskkirtel. 

Skjoldbruskkirtelhormoner kan direkte ændre menneskers hårsække og deres livscyklus * Hvis hårsækken ændres på en negativ måde, vil håret se tyndere ud.

Dit hår er skørt

Skørt hår er en blanding af kruset, spaltet, kedeligt, tørt og livløst hår. Det manifesterer sig på mange forskellige måder, fra mindre sløvhed til fuldstændigt hårtab og brud, ligesom tør hud.

Hvis du undrer dig over, hvorfor dit hår er skørt, er de største syndere overdreven vask, brug af varme og dårlig ernæring, og nogle gange en træg skjoldbruskkirtel. For at få sundt hår skal du spise mad, der er rig på vitaminer og mineraler, og forsøge ikke at vaske det hver dag.

Det, vi tager med

Som du kan se, kan hormoner, ud over miljø- og aldersfaktorer, have en enorm indflydelse på, hvordan dit hår ser ud. 

Men der er gode nyheder!

Dårlige vaner og hormonrelateret udtynding af håret er som regel midlertidigt og reversibelt! Når dine niveauer er stabiliseret, og du forbedrer dine vaner som en ekstra ting, bør dit hår langsomt vende tilbage til det normale. Den dårlige nyhed? Det kan tage måneder, så det anbefales, at du foretager behandlingen i løbet af 3-6 måneder.

En anden ting, du kan gøre for at understøtteen normal skjoldbruskkirtelfunktion, er at tage et kosttilskud af høj kvalitet, der er specielt designet til din skjoldbruskkirtel.

ThyroLux - understøtter en træg skjoldbruskkirtel!

Glandline ThyroLux er et kraftfuldt plantebaseret og hormonfrit kosttilskud, der understøtter optimal skjoldbruskkirtelfunktion og effektiv symptomlindring. Det har en 4-i-1-virkning, der vil:

  • Balancere skjoldbruskkirtelhormonerne
  • Styrker dit hår og din hud
  • Hjælpe dig med at tabe dig
  • Forbedre dit fokus

Ved at afbalancere dine skjoldbruskkirtelhormoner øger du også dit stofskifte, så du får mere energi, og fordøjelsen og afgiftningen går hurtigere.

Kilder:

Choi, Sekyu et al. “Corticosterone inhibits GAS6 to govern hair follicle stem-cell quiescence.” Nature vol. 592,7854 (2021): 428-432. doi:10.1038/s41586-021-03417-2 

van Beek, Nina et al. “Thyroid hormones directly alter human hair follicle functions: anagen prolongation and stimulation of both hair matrix keratinocyte proliferation and hair pigmentation.” The Journal of clinical endocrinology and metabolism vol. 93,11 (2008): 4381-8. doi:10.1210/jc.2008-0283 

Vincent, Maya, and Krishnan Yogiraj. “A Descriptive Study of Alopecia Patterns and their Relation to Thyroid Dysfunction.” International journal of trichology vol. 5,1 (2013): 57-60. doi:10.4103/0974-7753.114701 

Artikler der også kunne være interessante for dig