Cortisol er skyldig i meget

Hvis du konstant kører I højeste gear og hukommelsen ofte svigter... Alle omkring dig vil have dig til at gøre et eller andet for dem, du føler dig alt for langsom, og du går også op i vægt, selvom du spiser det samme eller endnu mindre end før! Ja, det kaldes stress. Du er i en tilstand af overdreven stress. Det er på tide at stoppe.

image

Selvom vi taler om stress ("Jeg føler mig stresset"), taler vi faktisk om vores stressrespons og hvordan vi reagerer på stressende situationer. Hormonet cortisol spiller en vigtig rolle i dette. Hvis vi ønsker at reducere stressniveauet, er vi nødt til at reducere cortisolniveauet.

Cortisol er ansvarlig for vores stressrespons

Når vi er i en stressende situation, udskilles hormonet cortisol, som sender signaler i hele kroppen og fortæller cellerne, hvordan de skal reagere. Signaler, som vores krop forstår som "fare".

Dette er grunden til, at cortisol forbereder kroppen til en reaktion, som vi kalder "kamp- eller flugt" respons. Alle andre funktioner i kroppen er dnderlagt dette, fordi vores krop behandler stress som en fare og instinktivt kun udfører de funktioner, der er nødvendige for at overleve. Derfor falder fordøjelsen, produktionen af kønshormoner og reaktioner i immunsystemet.

Langvarig stress...

Alle vores organer og processer i kroppen lider, hvilket kan føre til negative konsekvenser.

I dag udsættes vi for stress hele dagen, så dette "forsvar" fra kroppen er konstant aktivt. Hvad betyder det nøjagtigt? Hvis vi sammenligner vores krop med en bil, er det som om vi har vores fod på pedalen "non-stop". Vi belaster konstant vores kropsorganer, hvorefter de forsømmer vigtige kropsfunktioner.

Med konstant pres på alle kropsorganer, samt vigtige kropsfunktioner, der forsømmes... Dette kan blandt andet føre til:

  • Vi føler os trætte og udbrændte
  • Vi har problemer med fordøjelsen
  • Uregelmæssig, akavet eller smertefuld menstruation
  • Vi har et svækket immunsystem, og derfor er vi ofte syge
  • Vi er konstant bekymrede
  • Vi har problemer med søvnløshed
  • Vi begynder at akkumulere ekstra fedt omkring maven
  • Vi føler reduceret sult

Fjern stressende situationer og forbedre reaktionen på dem.

Hvis du er i en situation, hvor du er kronisk stresset, er det tid til at reagere hurtigt og redde dig selv fra dens forfærdelige negative påvirkning. Forskellige afslapningsmetoder (yoga, meditation, lytte til afslappende musik, vandreture i naturen, håndværk ...), prioritering (sæt realistiske mål og deadlines), få nok søvn og en sund og afbalanceret kost.

Du kan også give din krop effektiv støtte med naturlige produkter, der hjælper dig med at afbalancere dine stressreaktioner eller forhindre, at cortisol udskilles for hurtigt og for meget.

Sensilab anbefaler: AdrenaLux

AdrenaLux kapsler:

  • hjælper med at bekæmpe stressede situationer.
  • indeholder en kombination af fire kraftfulde ingredienser, Kamille, Sibirisk ginseng, Ashwagandha og vitamin B5.