Symptomer på overgangsalderen: Denne naturlige løsning hjælper!

Overgangsalderen er en naturlig proces, der opstår, når æggestokkene ældes og producerer færre kønshormoner.

image

Kroppen begynder at gennemgå en række ændringer som reaktion på nedsatte niveauer af:

 • østrogen

 • progesteron

 • testosteron

 • follikelstimulerende hormon (FSH)

 • luteiniserende hormon (LH)

En af de mest markante ændringer er tabet af aktive ægsække. Ovariefollikler, eller follikler, er små væskefyldte sække i æggestokken, der udskiller hormoner og kan frigive æg fra æggestokvæggen, hvilket muliggør menstruation og fertilitet.

Overgangsalderen er det ord, der bruges til at beskrive tidspunktet for den sidste menstruation. Enkelt sagt kan man sige, at overgangsalderen er opstået, når der er gået  12 måneder siden sidste menstruation,  og kvinden ikke længere kan blive naturligt gravid. Det opstår normalt i alderen 45 til 55 år, men kan forekomme både tidligere og senere.

Det sker som regel gradvist, at menstruationen kommer mere og mere sjældent  i nogle år eller måneder, før den stopper helt. Men blødningen kan også stoppe pludseligt.

Overgangsalderen – eller overgangsalderen – er tiden omkring overgangsalderen, hvor æggestokkenes funktion falder, menstruationen ophører og hormonbalancen i kroppen ændres. De fleste kvinder lider af deres første menopausale symptomer omkring  fire år før de har deres sidste menstruation, og symptomerne fortsætter ofte i omkring fire år efter den sidste menstruation.

Et lille antal kvinder oplever menopausale symptomer i op til et årti før overgangsalderen indtræffer, og 1 ud af 10 kvinder oplever overgangsalderens symptomer i hele 12 år efter deres sidste menstruation.

Der er flere faktorer, der bestemmer, hvornår overgangsalderen indtræffer for forskellige kvinder, herunder  genetik, livsstil og æggestokkesundhed. For omkring 1% af alle kvinder begynder overgangsalderen, før de fylder 40. Det kaldes for præmenopause. Omkring 5% af alle kvinder går i overgangsalderen i alderen 40 til 45 år. Det kaldes tidlig overgangsalder.

Læs videre for at finde ud af alt, hvad du behøver at vide om overgangsalderen!

Præmenopause og postmenopause

Præmenopause (også kaldet perimenopause) refererer til perioden før den sidste menstruation. I denne periode begynder æggestokkene gradvist at producere mindre østrogen. Det varer indtil overgangsalderen, hvor æggestokkene helt holder op med at frigive flere æg.

Varigheden af ​​præmenopause kan variere fra person til person, fra nogle få måneder til flere år. For de fleste begynder det i midten af ​​40'erne, mens nogle oplever det allerede i 30'erne. Andre springer den præmenstruelle periode helt over og får deres sidste menstruation mere pludseligt.

Under præmenopause er det almindeligt, at menstruationen er uregelmæssig. Det kan forekomme sjældnere, og det er ikke ualmindeligt, at det springer en måned eller to over. Blødningen kan også ændre sig og blive mere eller mindre rigelig.

Postmenopause refererer til tiden efter den sidste menstruation.

Almindelige symptomer i overgangsalderen

Selvom overgangsalderen er en naturlig biologisk proces, kan de fysiske symptomer, såsom hedeture og følelsesmæssige symptomer, påvirke vores livskvalitet ved at forstyrre søvnen, sænke energiniveauet og påvirke vores følelsesmæssige velvære negativt .

De tegn og symptomer, du oplever, herunder ændringer i menstruationen, kan variere meget fra kvinde til kvinde. Men du vil sikkert opleve, at din menstruation bliver uregelmæssig, inden den stopper helt.

Udeblevne menstruationer er almindelige og forventes i præmenopause. Du kan springe en måned over og derefter vende tilbage til menstruation, eller det kan tage flere måneder mellem menstruationerne at vende tilbage til normalen i en periode. Cykluserne kan også være kortere, så menstruationen kommer oftere end normalt.

Enhver kvindes oplevelse af overgangsalderen er unik. Men generelt har symptomerne en tendens til at være mere alvorlige, når overgangsalderen opstår pludseligt eller på kort tid.

Bortset fra ændringer i menstruationscyklussen er symptomerne på før-menopause, overgangsalder og post-menopause generelt meget ens. De mest almindelige tidlige tegn på præmenopause er:

 • Menstruation kommer sjældnere

 • Blødningen bliver mere eller mindre rigelig end normalt

 • Symptomer som hedeture og nattesved

Overgangsalderen kan forårsage ubehagelige symptomer, såsom hedeture og vægtøgning. De fleste kvinder har ikke brug for medicinsk behandling for overgangsalderen. Anslået 75 % af alle kvinder oplever hedeture i forbindelse med overgangsalderen.

Andre almindelige symptomer i overgangsalderen:

 • Søvnbesvær

 • Vægtøgning

 • Humørsvingninger

 • Vaginal tørhed

 • koncentrationsbesvær og hukommelsesproblemer

 • Nedsat libido

 • Tør hud, tør mund og tørre øjne

 • Øget vandladning

 • Hovedpine

 • Nedsat muskelmasse

 • Onde eller stive led

 • Reduceret knoglemasse

 • Mindre fyldige bryster

 • Tyndere hår og hårtab

 • Øget hårvækst på andre dele af kroppen, såsom ansigt, nakke, bryst og øvre ryg

Naturlig lindring og livsstilsændringer

Heldigvis er der ting, du kan gøre for at lindre milde til moderate menopausale symptomer naturligt ved at bruge naturlige hjælpemidler og livsstilsændringer.

Her er nogle enkle tips til at håndtere menopausale symptomer:

Hold dig kølig og behagelig

Klæd dig i rummeligt tøj i flere lag, især om natten. Dette gælder også i perioder med varmt eller uforudsigeligt vejr. Det kan hjælpe dig med at håndtere hedeture.

Ved at holde en kølig temperatur i soveværelset og undgå tykke tæpper, kan du mindske risikoen for nattesved. Hvis du ofte sveder om natten, kan du overveje at bruge et vandtæt madrasbetræk under sengetøjet for at beskytte madrassen.

Motion og vægtkontrol

Prøv at reducere dit daglige kalorieindtag med omkring 400 kalorier for at holde vægten. Træn moderat i 20 til 30 minutter om dagen. Det kan hjælpe dig med at:

 • Boost  energien

 • Forbedre  dit humør

 • Fremme  søvn

 • Forbedre dit  generelle velbefindende

Suppler din kost

Der er naturlige kosttilskud, der hjælper med at lindre overgangsalderens symptomer uden hormoner eller kemikalier, der kan forårsage bivirkninger. Et af de bedste kosttilskud på markedet til at lindre menopausale symptomer er M-Pause.

M-Pause er et urtetilskud, der er fremstillet i EU under strenge farmaceutiske standarder. Den er fuld af ingredienser, der har vist sig at lindre menopausale symptomer.

Du kan også supplere din kost med tilskud af calcium, D-vitamin og magnesium for at understøtte din knoglesundhed, øge dit energiniveau og forbedre din søvnkvalitet.

Brug afspændingsteknikker

Afslapnings- og vejrtrækningsteknikker, såsom yoga og meditation, kan være meget nyttige.

Pas på din hud

Brug fugtighedscreme dagligt for at modvirke tør hud. Det kan være godt at undgå overdreven badning og svømning, som kan tørre ud og irritere huden. 

Håndtere søvnbesvær

Du kan prøve forskellige hjemmemedicin, såsom at drikke te eller tage naturlige kosttilskud. Vi anbefaler SleepLux- et urtetilskud, der hjælper med at forbedre søvnkvaliteten. Hvis du ofte har svært ved at sove, bør du tale med din læge, så han eller hun kan hjælpe dig med at håndtere problemet.

Stop med at ryge og begræns dit alkoholindtag

Stop med at ryge og undgå at udsætte dig selv for passiv rygning. Udsættelse for cigaretter kan forværre symptomerne.

For at undgå, at symptomerne bliver værre, bør du også begrænse dit alkoholindtag. At drikke meget i overgangsalderen kan øge risikoen for helbredsproblemer. 

Oplev de bedste naturlige kosttilskud til lindring af overgangsalderens symptomer!

 • Reducerer nattesved med op til 2x*

 • Reducerer hedeture med op til 4x*

 • Gør det lettere at tabe eller opretholde vægten

 • Med klinisk dokumenterede patenterede humleekstrakter, Lifenol® og ekstrakter af rødkløver til maksimale resultater

 • Sojafri kosttilskud til overgangsalderen

*Ansvarsfraskrivelse: Resultaterne kan variere fra person til person og kan afvige fra resultaterne beskrevet på hjemmesiden.

Produkter til dig

HORMONBALANCE
-50%
Tilbudspris 193,99 kr. Normal pris 385,99 kr.
Se produkt