Ni tips til at slippe af med svampeinfektioner for altid

Det anslås, at 75 % af alle kvinder døjer med brændende fornemmelser, ubehagelige lugte og underligt udseende udflåd mindst én gang om året, hvis ikke mere. Alligevel fokuserer de fleste løsninger kun på at behandle symptomerne. Lær, hvordan du forhindrer svampeinfektioner i at opstå i første omgang.

Help - yeast infections!

Behandl ikke symptomerne - forebyg problemet!

Hvis du er kvinde, har du sikkert haft en vaginal svampeinfektion mindst én gang. Og hvad gjorde du så? Du fulgte den foreskrevne behandling og fyldte dig med dyre antibakterielle sæber. Det var ubehageligt, kløede og var akavet, men til sidst kom du over det. Men så skete det anden, tredje og fjerde gang...

Det var der, du indså, at du ikke ville komme nogen vegne ved at "behandle symptomerne". Så du undrede dig - var der en måde at stoppe svampeinfektion på en gang for alle? Svaret er ja!

Ni taktikker til at forebygge vaginale svampeinfektioner

1. Begræns sukkerindtaget

Vaginale infektioner skyldes som regel svampen Candida, som trives med sukker, men hader antiinflammatoriske, sure og fermenterede fødevarer. Derfor kan du hæmme dens vækst ved at spise en sund kost fuld af probiotika.

2. Hold dig væk fra stress

Vi ved, at det er lettere sagt end gjort. Men du skal vide, at stress svækker dit immunforsvar betydeligt og forstyrrer din hormonelle balance, hvilket kan føre til overvækst af skadelige bakterier.

3. Skift til undertøj af bomuld

Gær trives i et varmt og vådt miljø, som skabes af undertøj (eller badetøj), der ikke kan ånde. Så vælg bomuldsundertøj i stedet for syntetisk.

4. Vask dit vasketøj ved 60° eller 90°.

Du bør altid vaske dit undertøj ved høje grader for at dræbe levende gær eller bakterier. Hvis du har en aktiv infektion, er det også vigtigt at rengøre dine håndklæder, dit sengetøj og dit tøj grundigt.

5. Brug ikke aggressive rengøringsmidler

Det kan være fristende at bruge velduftende vaskemidler og skyllemiddel, når du døjer med ubehagelige lugte fra en vaginal gærinfektion, men det kan kun forværre dine problemer.

6. Brug pH-venlige sæber

Du har sikkert allerede hørt det, men vi kan ikke sige det tydeligt nok - brug kun hygiejneprodukter, der matcher din naturlige vaginale pH-værdi. Se efter sæber med en pH-værdi på mellem 3,8 og 4,5.

7. Tag bad uden bobler

Du bør også holde dig fra boblebade, da disse sæber kan forstyrre din vaginale flora. Husk, at ingen kosmetiske eller hygiejniske produkter nogensinde bør komme ind i dine intime dele - selv ikke ved et uheld!

8. Undgå glidecreme med sukker

Nogle glidecremer indeholder sukker, som f.eks. glycerin eller sorbitol, for at gøre dem mere glatte, hvilket i bund og grund kan give næring til gær i skeden. Silikonebaserede glidecremer er et bedre alternativ.

9. Vær forsigtig med din medicin

Vi kan ikke sige, at du skal smide dine antibiotika eller præventionsmidler væk, men du skal huske på, at visse lægemidler ændrer din mikrobiota og kompromitterer dit immunsystem.

Alt-i-en-løsningen, der holder infektioner på afstand 

Listen over dos and don'ts kan virke lang, men der er én løsning, som forebygger vaginale svampeinfektioner og samtidig lindrer symptomerne – Vaginal Biotic!

Dette naturlige tilskud indeholder en superstærk probiotisk blanding, som beskytter dit immunsystem, genskaber balancen i den vaginale mikrobiota og hæmmer væksten af dårlige bakterier, selv efter at du er holdt op med at tage kapslerne.

Hvorfor er probiotika så effektive mod vaginale svampeinfektioner?

Gut microbiota

Først og fremmest er din tarmmikrobiota dit immunforsvars vigtigste forsvarslinje. Hvis du holder dine tarme modstandsdygtige, kan du bedre modstå stress, lejlighedsvise udskejelser og endda antibiotikabehandlinger, som er en væsentlig årsag til disse infektioner.

Desuden styrker probiotika også din vaginale mikrobiota, hvilket forhindrer dårlige bakterier i at vokse sig store, hver gang balancen forstyrres udefra. Vi taler om irriterende sæber, stramt tøj og syntetisk undertøj. Selvfølgelig skal du stadig undgå disse ting, men i det mindste får du ikke en infektion af at have sødt blondeundertøj eller en badedragt på!

Kun et specialiseret vaginalt probiotikum kan gøre tricket 

Forskellige probiotiske stammer giver forskellige sundhedsmæssige fordele, så for at tackle dette problem får du de bedste resultater med probiotika, der har dokumenteret effekt på kønsorganerne.

Den probiotiske superstjernestamme i Vaginal Biotic hedder Lactobacillus rhamnosus CA15 og har klinisk vist sig at være særlig effektiv til at genoprette vaginal balance - på bare 10 dage! Denne probiotiske stamme har også vist sig at lindre vaginalt ubehag for mere end 50*%, hvilket hjælper dig til at føle dig bedre tilpas og mere social. Desuden vil mikrobiotabalancen blive opretholdt i mindst 30 dage, efter at du er holdt op med at tage tilskuddet.

Du skal også huske på, at du ikke får meget ud af probiotika, hvis bakterierne ikke kan overleve under opbevaring, transport eller passage gennem mave-tarmkanalen. Det er derfor, vi er særligt opmærksomme på stabiliteten og styrken (200 milliarder CFU/g) af vores probiotiske blanding.

Ud over 6 probiotiske stammer er formlen i Vaginal Biotic også forbedret med præbiotiske fibre, zink, biotin, kirsebærstængler og havreekstrakt. Tilsammen understøtter disse ingredienser sundheden i hele dit urogenitale system og holder dit immunsystem modstandsdygtigt.

Tab ikke endnu en dag på grund af vaginale svampeinfektioner!

De irriterende infektioner kan virkelig vælte din selvtillid, ødelægge hyggen med dine kære og tvinge dig til at aflyse sjove planer. Men du bør ikke lade de dårlige bakterier vinde. Med Vaginal Biotic vil du ikke miste en eneste dag (eller uge) på grund af gærinfektioner længere!

Kilder:

Egan, M. E., & Lipsky, M. S. (2000). Diagnosis of Vaginitis. American Family Physician, 62 (5), 1095–1104.

Produkter til dig

Artikler der også kunne være interessante for dig