Den chokerende virkelighed af PMS-symptomer

I dagene op til menstruationen er der en række fysiske og følelsesmæssige symptomer, som i høj grad kan forstyrre deres daglige rutiner og forhold.

Fra oppustethed og ømme bryster til hovedpine, irritabilitet og humørsvingninger. Det er afgørende at genkende tegnene og handle, før PMS-ubehaget bliver overvældende.

PMS symptoms

Præmenstruelle symptomer rammer så mange som tre ud af fire kvinder i den fødedygtige alder.** For de fleste er symptomerne milde, men de kan forværres i 30'erne og 40'erne, når man nærmer sig overgangsalderen. 

Forskning** udført i Europa har konsekvent vist den udbredte forekomst af PMS, hvor 40% af kvinderne oplever PMS-symptomer, der påvirker deres hverdag og velbefindende. Disse symptomer varierer normalt i varighed, men kan intensiveres og endda få dig til at gå glip af skole eller arbejde på grund af dem.

En anden undersøgelse** i Italien rapporterede, at 75 % af kvinderne oplever PMS-symptomer, hvoraf 20 % rapporterer om alvorlige symptomer, der har en betydelig indvirkning på deres livskvalitet.

Den fysiske og følelsesmæssige belastning ved PMS

PMS er en blanding af fysiske og følelsesmæssige symptomer, der opstår en uge eller to før menstruationen og som regel forsvinder kort tid efter, at den er begyndt. Disse symptomer menes at være forårsaget af ændringer symptomer menes at være forårsaget af ændringer i hormonniveauet, især af østrogen og progesteron.

PMS-tegn og deres sværhedsgrad kan variere betydeligt. Mens nogle kun oplever mildt ubehag, kan andre opleve mere udtalte og forstyrrende manifestationer. Omfanget og intensiteten af symptomerne kan variere fra måned til måned og gennem hele livet.

Fysisk kan du få symptomer som oppustethed, ømme bryster, hudproblemer, hovedpine, forstoppelse eller diarré og endda lavere tolerance over for lys og støj. Du kan opleve træthed, søvnforstyrrelser eller en generel mangel på energi.

Følelsesmæssige symptomer kan også variere. Humørsvingninger, angst eller en følelse af tristhed er almindelige følelsesmæssige manifestationer af PMS. Du bliver måske lettere ophidset eller finder det udfordrende at koncentrere dig, og du kan endda føle dig tilbagetrukket eller opleve en øget følsomhed over for stress og følelsesmæssige udløsere.

Tre måder, hvorpå PMS overtager dit liv

Når tegnene på PMS ignoreres eller overses, kan konsekvenserne være ganske drænende - fysisk, følelsesmæssigt og mentalt.

1. Fysisk smerte

Uudholdelige mavekramper, hovedpine og ekstrem træthed forårsaget af svær PMS kan gøre det utroligt svært at udføre daglige aktiviteter. Simple opgaver som at gå på arbejde, dyrke motion eller endda udføre huslige pligter bliver til udfordrende forhindringer. Det vedvarende ubehag og smerterne kan forstyrre søvnmønstrene og føre til søvnmangel, som yderligere forværrer den fysiske og følelsesmæssige belastning.

Disse symptomer kan gøre det svært at fokusere og præstere godt på arbejdet eller i skolen. Smerten og udmattelsen kan føre til nedsat produktivitet, overskredne deadlines eller endda fravær. Det kan påvirke den professionelle vækst, den akademiske præstation og den generelle tilfredshed med arbejdet eller uddannelsen.

2. Den følelsesmæssige rutsjebane

Humørsvingninger og irritabilitet kan belaste forholdet til familie, venner og kolleger. For eksempel kan et pludseligt vredesudbrud over en triviel sag udløse konflikter og misforståelser med din bedre halvdel, så de bliver oprørte og forvirrede. Det kan føre til en følelse af isolation og påvirke kvaliteten af sociale interaktioner, hvilket gør det sværere at opretholde sunde relationer.

3. Forstyrret mental balance

PMS kan have negative konsekvenser for dit mentale helbred og potentielt forværre eksisterende tilstande. Over tid kan det generelle mentale velbefindende forringes, hvilket påvirker evnen til at finde glæde i livet og engagere sig i tilfredsstillende aktiviteter. Det kan være svært at opretholde sociale forbindelser og kan give problemer i intime forhold.

Ubehandlet PMS kan også påvirke evnen til at engagere sig i egenomsorg og prioritere sit velbefindende. Intensiteten af de fysiske og følelsesmæssige symptomer kan føre til udmattelse og manglende evne til at deltage i aktiviteter, der gør en glad eller giver afslapning.

Sådan lindrer du PMS-symptomer naturligt

Når det handler om at håndtere PMS, er der nogle naturlige løsninger, der kan lindre og støtte kroppens balance i disse turbulente tider. Ved at indarbejde disse enkle livsstilsjusteringer kan man gøre livet langt mere jordnært og behageligt.

Regelmæssig fysisk aktivitet kan gøre underværker i forhold til at håndtere PMS-symptomer. Motion frigiver de gode endorfiner, der forbedrer humøret og hjælper med at reducere stress, uanset om det er aerob træning, styrketræning eller endda en rask gåtur!

En afslappende sengetidsrutine og 7-9 timers god nattesøvn kan hjælpe med at afhjælpe træthed og humørsvingninger i forbindelse med PMS. Det vil også hjælpe med at reducere stress, som er en anden ting, der forværres i dagene op til menstruationen. Det er vigtigt at berolige sindet og finde en passende teknik til at afhjælpe stress, såsom meditation eller vejrtrækningsøvelser.

De mest effektive næringsstoffer til at bekæmpe PMS-symptomer

Visse næringsstoffer har vist sig at have en beroligende effekt på PMS-symptomer og kan hjælpe med at lindre ubehag og fremme en følelse af velvære i denne periode.

Muskelkramper er for eksempel blevet sat i forbindelse med lavere niveauer af magnesium i systemet. Tilskud af dette muskelafslappende næringsstof kan hjælpe med at dulme kramper og give komfort.

Fødevarer med et højt indhold af calcium, f.eks. bladgrøntsager, og B6-vitamin, f.eks. bananer eller kikærter, kan være særligt nyttige til at regulere hormonelle ubalancer og reducere humørsvingninger, oppustethed og træthed.

I den følelsesmæssige rutsjebane, der kan følge med PMS, er det vigtigt at lindre noget af den følelsesmæssige belastning med afslappende og beroligende urter, såsom citronmelisse. Citronmelisse er traditionelt blevet brugt til at lindre stress ved at reducere følelsen af angst og understøtte afslapning. Det er også en god tilføjelse til rutinen, når man oplever forstyrret søvn.

Der findes også et stærkt krydderi, som mange måske allerede har i skabet, og som giver følelsesmæssig lindring under menstruationscyklussen. Og det er bakket op af videnskaben!

Safran, som er et gammelt middel mod forskellige kvindesygdomme, herunder PMS-symptomer, har vist lovende resultater med hensyn til at lindre humørsvingninger. Nylige studier** har undersøgt dets virkning på kvinder, der oplever svære humørsvingninger, med opmuntrende resultater.

I et klinisk forsøg** rapporterede kvinder et fald på 15*% i humørsvingninger efter blot 30 dages tilskud.

I en separat undersøgelse** oplevede 76% af kvinderne et utroligt fald på 50*% i sværhedsgraden af ubehag i menstruationscyklussen efter 2* menstruationscyklusser, mens 60% af dem rapporterede et fald på 50*% i "følelsen af tristhed".

PMS Redux graph

Disse resultater fremhæver safranens potentiale som et naturligt middel til at håndtere humørsvingninger og reducere sværhedsgraden af PMS-symptomer. Safranens lange historie med traditionel brug og de positive resultater fra disse undersøgelser giver håb for dem, der har brug for lindring i de udfordrende uger af menstruationscyklussen.

Nina kæmpede for at nyde livet flere uger før sin menstruation!

"I dagevis, nogle gange endda ugevis, op til min menstruation, var jeg opslugt af noget, der føltes som en mørk sky over mig. Jeg var altid i dårligt humør og begyndte at skændes med min mand om hver eneste lille ting, jeg syntes var irriterende eller forstyrrende.

Mange dage følte jeg mig så trist over bare at leve; jeg havde svært ved at koncentrere mig på arbejdet, og jeg tog mig selv i at zappe væk under møder. Min produktivitet faldt så meget, at min chef bemærkede, at der var noget galt. Jeg var så flov!

Det virkede, som om jeg var en fange i mit eget hoved, ude af stand til at tænke klart. Alle de urolige nætter hjalp ikke. Jeg vågnede hver anden time med frygtelig hovedpine, og det var på de gode nætter. Jeg vendte og drejede mig mest, indtil min mand fik nok og lagde sig til at sove på sofaen.

Da min menstruation endelig kom, bragte den en række nye udfordringer med sig. Jeg oplevede ulidelige kramper, som gjorde mig svag og ude af stand til at stå ud af sengen. Det virkede, som om min krop var fast besluttet på at forhindre mig i at leve det liv, jeg ønskede. Jeg var så desperat efter en løsning!"

Nina: "Den anbefaling, der ændrede mit liv."

"Efter utallige Google-søgninger begyndte jeg at kigge på kosttilskud og opdagede de mange ingredienser, der kunne hjælpe. Det, der generede mig, mens jeg ledte efter den rigtige formel, var, at ikke et eneste produkt havde alle de nødvendige ingredienser til alle mine symptomer. Jeg havde virkelig ikke lyst til at tage så mange forskellige piller hver dag!

Det var vigtigt for mig at finde et produkt med magnesium, citronmelisse og safran, da disse næringsstoffer havde vist sig at hjælpe på de symptomer, jeg oplevede. Derfor var jeg så taknemmelig, da min veninde talte med mig om PMS Redux.

Så snart jeg så ingredienserne, bemærkede jeg alle de ingredienser, jeg ønskede, og mange flere, som jeg ikke engang var klar over før. Og jeg behøvede kun at tage énkapsel om dagen!

Det var en nem ændring at foretage, og i min anden cyklus begyndte jeg allerede at mærke nogle positive forandringer. Jeg var roligere og gladere, og jeg kunne endelig sove igennem om natten. Og da menstruationen begyndte, var kramperne ikke nær så slemme som før!

Endelig slap jeg fri af de PMS-symptomer, der havde begrænset mit liv så længe. Som tiden gik, fandt jeg sammen med mine venner igen. Jeg havde energi til at klare alle mine arbejdsopgaver i løbet af ugen, og vigtigst af alt, min mand behøvede ikke at udholde flere skænderier om, at han sov på sofaen!

The dark clouds above me cleared, and it was as if I had been given a second chance at life. All because of PMS Redux!

PMS Redux - en formel til kvinder fyldt med de rigtige næringsstoffer

Nu er det perfekte tidspunkt at tage kontrol over PMS-symptomerne og opleve lindring som aldrig før. Vi introducerer PMS Redux, en allround formel til kvinder, der er designet til at lindre ubehag og støtte velvære før og under den tid på måneden.

Med sin unikke formulering, der indeholder 12 essentielle næringsstoffer, som er kendt for at lindre PMS-symptomer, tilbyder PMS Redux en praktisk og effektiv måde at håndtere humørsvingninger, træthed og søvnforstyrrelser på.

En utrolig synergi af ingredienser fremmer en sund hormonbalance og giver følelsesmæssig og mental støtte i dagene op til en menstruation. Formlen er desuden styrket af Safr'Inside™, en patenteret form for safranekstrakt, der har vist sig at være 10 gange kraftigere sammenlignet med andre produkter, der indeholder safran!

Til behagelige og ubekymrede dage gennem hele cyklussen!

Garanti for kvalitet

I en begrænset periode har vi et særtilbud på PMS Redux som du ikke må gå glip af!

Vi forstår, at det kan være skræmmende at prøve et nyt produkt, og derfor tilbyder vi en 30 dages tilfredshedsgaranti. Benyt dig af denne mulighed for at spare og investere i dit velbefindende!

* [Resultaterne kan variere fra person til person. For at tabe sig er det vigtigt at spise en varieret og afbalanceret kost, samt have en sund livsstil.]

**Kilder

Hosseinzadeh H, Nassiri-Asl M. Avicenna's (Ibn Sina) the Canon of Medicine and saffron (Crocus sativus): a review. Phytother Res. 2013 Apr;27(4):475-83. doi: 10.1002/ptr.4784. Epub 2012 Jul 20. PMID: 22815242 

Pirdadeh Beiranvand, et al., The effect of Crocus sativus (saffron) on the severity of premenstrual syndrome, Eur. J. Integr. Med. (2015), http://dx.doi.org/10.1016/j.eujim.2015.06.003 

Agha-Hosseini, M., Kashani, L., Aleyaseen, A., Ghoreishi, A., Rahmanpour, H., Zarrinara, A. R., & Akhondzadeh, S. (2008). Crocus sativus L. (saffron) in the treatment of premenstrual syndrome: A double-blind, randomised and placebo-controlled trial. BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology, 115(4), 515–519. https://doi.org/10.1111/j.1471-0528.2007.01652.x 

Chumpalova, Petranka, et al. "Prevalence and Clinical Picture of Premenstrual Syndrome in Females from Bulgaria." Annals of General Psychiatry, vol. 19, 2020, https://doi.org/10.1186/s12991-019-0255-1. Accessed 14 Jul. 2023. 

Parazzini F, Di Martino M, Pellegrino P. Magnesium in the gynecological practice: a literature review. Magnes Res. 2017 Feb 1;30(1):1-7. English. doi: 10.1684/mrh.2017.0419. PMID: 28392498.