Sådan slipper du af med candida i 3 enkle trin

Oppustethed, udflåd, fordøjelsesproblemer, usædvanlig gas, sukkertrang og hjernetåge har mere til fælles, end du måske tror. Alle disse symptomer kan skyldes overvækst af en snedig gærsvamp - candida! Find ud af, hvordan du kan kurere candida naturligt og permanent.

Candida problems

Introduktion til gæren bag alle dine problemer

Candida er en type svampeinfektion, der lever harmløst på og i din krop. Det betyder, at du kan finde den på din hud og i din mund, dine kønsorganer og din tarm. Problemet opstår, når candida vokser sig stor og forstyrrer balancen mellem gode og dårlige bakterier.

Det kan ske på grund af en usund, sukkerholdig kost, antibiotikabehandlinger, stress, svækket immunforsvar, prævention, diabetes og hormonelle ubalancer. Da årsagerne er så mange, er det ikke overraskende, at ca. 75 % af alle kvinder har haft en vaginal svampeinfektion, og at ca. 45 % har haft det mere end én gang. Men hvis du handler hurtigt, kan du stoppe candida-symptomerne, før de for alvor påvirker dit liv.

Candida symptoms: 8 red flags

Før vi afdækker, hvordan man slipper af med candida, skal vi identificere de mest almindelige candida-symptomer.

1. Ubehagelig lugt, kløe og udflåd

Overvækst af candida i kønsorganerne fører til en vaginal svampeinfektion, som let kan kendes på rødme, hævelse, kløe, smertefuldt samleje og tykt, hvidt udflåd.

2. Oppustethed, luft i maven og fordøjelsesproblemer

Når candida overtager din tarm, forstyrrer den balancen i mikrobiotaen, overfermenterer kulhydrater og udløser inflammation, hvilket kan føre til usædvanlig oppustethed, overdreven gasdannelse, ubehag i maven eller forstoppelse.

3. Føler sig træt og udkørt

Når candida forstyrrer balancen i din tarm, forringer det dens evne til at optage næringsstoffer ordentligt. Det betyder, at du ikke får alle de næringsstoffer, der er nødvendige for et sundt energiniveau. Desuden producerer candida giftstoffer som en del af sine metaboliske processer. Disse toksiner kan sive ud i blodbanen og øge inflammation og træthed.

4. Hjernetåge og dårlig hukommelse

Et af de vigtigste giftstoffer, som candida producerer, er acetaldehyd, som har kendte neurotoksiske virkninger og kan forringe den kognitive funktion. I kombination med øget træthed kan man få svært ved at koncentrere sig og huske ting.

5. Ustoppelig trang til sukker og kulhydrater  

Candida trives med sukker og kulhydrater. Så jo mere candida du har i din tarm, jo stærkere bliver din trang til disse fødevarer. Og når du giver candida mere sukker, støtter du dens vækst, hvilket fører til en ond cirkel af uendelige svampeinfektioner, trang til mad og vægtøgning. 

Unstoppable cravings

6. Alvorlige sæsonbetingede allergier

Forværring af dine sæsonbetingede allergier er et ofte overset candida-symptom, der opstår på grund af kombinationen af et svækket immunsystem, øget inflammation og skader på tarmbarrieren, som gør det lettere for allergener og toksiner at passere ind i blodbanen.

7. Føler sig trist, ængstelig eller irritabel

Når du føler dig træt, oppustet eller kløende på grund af en infektion, er det logisk, at du ikke sprudler af glæde. Derudover påvirker candida også produktionen af neurotransmittere i din tarm, herunder serotonin og dopamin, som er afgørende for dit humør, dine følelser og din motivation.

8. Tilbagevendende infektioner

Kan du ikke ryste en infektion i urinvejene, bihulerne eller lungerne af dig? Når candida forstyrrer balancen i din tarmmikrobiota og slår dit immunforsvar ud, kan du opleve, at du konstant hoster, har ondt i halsen eller ofte tisser i bukserne.

3 enkle trin til at kurere candida naturligt

For at undertrykke overvækst af candida og genoprette din mikrobiota-balance så hurtigt som muligt, skal du følge tre samtidige trin.

Trin 1: Udsult gæren

Det første skridt er at fjerne fødevarer, som gær lever af. Det omfatter alle fødevarer, der bliver til simple sukkerarter, når de nedbrydes. Desuden bør du også undgå alle fermenterede fødevarer, da de kan indeholde gær eller svampe, der potentielt kan bidrage til væksten af candida. Her er, hvad du skal undgå:

 • sukker og desserter;
 • korn og gluten;
 • fermenterede fødevarer;
 • bønner og stivelsesholdige grøntsager;
 • højglykæmiske frugter
 • mejeriprodukter;
 • øl og vin; og
 • svampe.

Candida-kuren er meget streng, men nødvendig. Der er dog  en løsning som kan forkorte varigheden af denne diæt betydeligt og lette candida-symptomerne. Nogle ser resultater allerede efter 10* dage! Bær over med os.

Trin 2: Skift din kost ud

Når du har fjernet fødevarer, som candida elsker, bør du erstatte dem med fødevarer, der hæmmer dens vækst og samtidig holder dig velernæret. Disse omfatter:

 • korsblomstrede grøntsager;
 • proteinrige fødevarer;
 • nødder og frø;
 • frugter med lavt sukkerindhold;
 • kokosolie;
 • hvidløg
 • ingefær;
 • gurkemeje; og
 • sødemidler uden sukker.

Trin 3: Øg de gode bakterier

Når candida vokser, forstyrrer det tarmmikrobiomet betydeligt. Derfor er du nødt til at genoprette denne balance ved at tilføre dine tarme de gode bakterier, der findes i probiotika.

Du bør dog holde dig fra naturlige probiotika som yoghurt, sauerkraut, kimchi og kombucha, da de kan have den modsatte effekt. Det skyldes, at de kan indeholde meget sukker og visse typer af bakteriestammer og gær, som kan forværre væksten af candida.

Når du vil undertrykke candidas vækst, er det bedst at vælge probiotiske kosttilskud som Vaginal Biotic. Dette kosttilskud er specielt udviklet til kvinder og har vist sig at kunne bekæmpe vaginal gærinfektion og genoprette balancen i dine tarme og kønsorganer!

Allerede efter 10* dage falder niveauet af candida i din vaginale flora, og antallet af gode bakterier stiger. Dermed får du hurtig lindring af de ubehagelige candida-symptomer, vi nævnte ovenfor.
Ud over 6 mælkesyrestammer er formlen beriget med ingredienser, der holder dit immunforsvar stærkt og dit urogenitale system sundt: fibre, zink, biotin, kirsebærstængler og havreekstrakt. På den måde kan dit immunsystem bedre bekæmpe fremtidige infektioner, herunder candida

Den nederste linje

Vi ved alle, at det ikke er særlig bæredygtigt eller behageligt at følge en så streng diæt.

Så dit bedste valg er at fortsætte med at støtte din mikrobiota medh Vaginal Biotic mens du holder din kost nogenlunde afbalanceret. På den måde forebygger du candida-overvækst helt fra bunden.

Kilder:

Harvard Health. (2023, September 21). Vaginal yeast infection. https://www.health.harvard.edu/a_to_z/vaginal-yeast-infection-a-to-z

Rapisarda, A. M. C., Pino, A., Grimaldi, R. L., Caggia, C., Randazzo, C. L., & Cianci, A. (2023). Lacticaseibacillus rhamnosus CA15 (DSM 33960) strain as a new driver in restoring the normal vaginal microbiota: A randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. Frontiers in Surgery, 9. https://doi.org/10.3389/fsurg.2022.1075612

Produkter til dig

KVINDER
Tilbudspris 651,99 kr.
Se produkt