Gurkemeje - det magiske pulver, der også vil hjælpe dig

Vi har sammensat en guide, der vil uddanne dig om gurkemejes effekt på din krop, lever og velvære og forklare præcis, hvordan du tager gurkemeje korrekt. 

image

Store opdagelser og gennembrud inden for medicin var ekstremt almindeligt, da mennesker lærte at bruge naturlige ingredienser. Vi begyndte senere at fremstille disse i et laboratorie. Et eksempel på dette er antibiotika, hvis virkning siges kun at have opdaget tilfældigt af Alexander Fleming. Penicillin fremstillet i laboratorier bruges stadig som et antibiotikum i dag.

Det samme er tilfældet med gurkemejeroden, hvor der blev opdaget nogle positive virkninger af denne rod, som nu fremstilles i et laboratorie. Det drejer sig om helt naturlige aktive ingredienser, der fås direkte fra gurkemeje, såsom curcumin. Vi kan tilberede gurkemeje alene eller tage det i form af kosttilskud. 

Gurkemeje er et krydderi, der ofte bruges i kosten. Krydderiet har en intens gul farve og en intens smag, der pifter vores retter op. Gurkemejeroden bør værdsættes mere end blot et krydderi for dets egenskaber, der opretholder vores krops sundhed. Gurkemeje kan hjælpe på forskellige problemer i vores krop. Vi kan indtage det med det samme, i dens rå form eller som pulver, men mange bryder sig ikke om smagen. Dette er grunden til, at mange også tyr til gurkemeje kosttilskud (ofte i form af gurkemejekapsler).

I FOKUS

AVENOBO Curcuma har 185 gange så meget biotilgængelighed som normalt curcumin, hvilke er grunde til at vores krop kan bruge det meget mere effektivt.

De positive virkninger af gurkemejeroden har længe været kendt, da de er blevet brugt i traditionel kinesisk og japansk medicin. Ingrediensen, som japanerne kaldte Ukon (curcuma longa L.) eller Gajatsu (Curcuma phaeocaulis Val.), Blev brugt i kinesisk medicin mod problemer med blodcirkulationen og inflammation.

Vi anbefaler især gurkemeje til dem, der:

 • lider af muskel- og ledsmerter
 • Ønsker at reducere inflammation i deres krop
 • har et svækket immunforsvar
 • været under stress i længere tid
 • Har fedtlever
 • lider af psoriasis
 • drikker ofte alkohol
 • tager medicin i længere tid
 • Spiser ensidig eller usund mad
 • har høje triglycerider eller kolesterol
 • Har svært ved at regulere deres vægt
 • ønsker at passe på deres helbred

Få det bedste ud af gurkemeje

Det er kendt som det gule pulver, der bruges i madlavning. Gurkemejepulveret fås fra gurkemejeroden, som ligner ingefær. Hele roden af ​​Curcuma longa-planten (dette navn bruges ofte i kosttilskud såsom gurkemejekapsler) bruges til at fremstille pulveret. Forskere ville rette os i, at det ikke er gurkemejeroden, der faktisk bruges, men jordstænglen, plantens underjordiske stilk. Planten vokser i Sydøstasiens skove, hvor det meste gurkemeje stadig kommer fra i dag.

Curcuma longa er den bedst kendte af gurkemejefamilien. Men der er også andre typer, som også bruges til at styrke kroppen, og hvis virkning er meget specifik. Disse er Curcuma wanyujin, Curcuma phaeocaulis Val, Curcuma kwangsiensis, Curcuma zedoaria og Curcuma aromatica.

I FOKUS

Den ubehagelige smag af gurkemeje kan undgås ved at tage gurkemejekapsler. Gurkemejekapsler indeholder normalt også andre stoffer, der er nyttige for kroppen (såsom D-vitamin).

Gurkemeje har længe været brugt som krydderi og farvestof til tøj. Den holdes også som potteplante, da den har flotte, store hvide blade.

Tilberedningen: Gurkemejeroden koges, tørres og males derefter til et fint pulver. Da pulveret er helt naturligt, kan gurkemeje bruges på en række forskellige måder - både i køkkenet og i sundhedssektoren.


Kurkuma Wurzel

Tilberedning af gurkemeje derhjemme

Det er så nemt at tilberede, at mange vælger at tilberede gurkemejeopskrifter derhjemme. Indtagelsen af ​​et pulver er dog ikke behageligt for mange – smagen er meget intens og opfattes af mange som ubehagelig, hvorfor det ofte er nemmere og mere behageligt at bruge gurkemeje i form af kosttilskud.

Gurkemeje bruges dog ikke kun i pulverform, men også på andre måder, der ofte anbefales til sundhed og velvære. De mest almindelige gurkemejeopskrifter, som vi kan finde, er til gurkemejevand, gurkemejemælk (gylden mælk) og andre fødevarer, der skal tilberedes.

I FOKUS

Du kan finde alle gurkemejeopskrifter i slutningen af ​​denne artikel.

Gurkemeje som kosttilskud

At bruge gurkemejeroden, som vi selv kan forarbejde til gurkemejepulver, er ikke den optimale måde at indtage gurkemeje på. På den negative side ved vi aldrig, hvor mange aktive ingredienser (især curcumin) vores hjemmelavede gurkemejepulver indeholder. Planter indeholder nogle gange flere, nogle gange mindre aktive ingredienser – det afhænger af væksten, årstiden, næringsstofferne i jorden mv.

Gurkemejekapsler, som vi kan købe som kosttilskud, indeholder altid de samme mængder af aktive ingredienser (curcumin), hvortil der tilsættes andre aktive ingredienser, der også har en positiv effekt på velværet. Den mest almindelige tilsætning til gurkemeje er sort peber, som øger biotilgængeligheden af ​​curcumin og sikrer en bedre optagelse.

Regelmæssig brug af kosttilskud sikrer, at aktive ingredienser optages i vores krop. Kosttilskud af høj kvalitet indeholder kun naturlig gurkemeje af højeste kvalitet og har vist sig at garantere den passende mængde aktive ingredienser. Det er det samme med gurkemejen, som du kan finde her.


Kurkuma Anwendung

Gurkemeje i køkkenet

Gurkemeje er et fremragende krydderi, der bruges i madlavning for dets smag, farve og gavnlige virkninger på kroppen. Vi finder ofte gurkemeje i krydderiblandinger, som vi kan købe i supermarkeder, men vi kan selvfølgelig også købe det i ren format. Gurkemeje brugt som krydderi har samme eller meget lignende virkninger som gurkemeje brugt som kosttilskud. Problemet er, at vi bliver nødt til at indtage store mængder af dette krydderi for at få de resultater, vi ønsker. Kosttilskuddet indeholder dog den passende mængde gurkemeje i en eller to kapsler.

På grund af dette kan vi ikke altid stole på, at den gurkemeje, som vi indtager sammen med vores mad, er den samme som den gurkemeje, som vi indtager gennem kosttilskud. Derudover er det selvfølgelig også muligt, at vores mad bliver kedelig, hvis vi bruger det samme krydderi hver dag – hvis vi ville indtage tilstrækkelige mængder gurkemeje, skulle vi altid krydre vores retter med gurkemeje. Så for et jævnt og regelmæssigt indtag af curcumin er det bedre at stole på kosttilskud.

Direkte indtagelse af gurkemeje kan også føre til milde bivirkninger. Det er nemlig et krydderi med en intens smag – forbrugerne oplever, at deres problemer med oppustethed langsomt forsvinder, hvis de bruger gurkemeje til dagligt i længere tid ad gangen. Ofte resulterer et sådant gurkemejeindtag også en nedsat jernoptagelse. Igen er det vigtigt at vide, hvor meget gurkemeje vi indtager og hvor ofte. Den nemmeste måde at kontrollere dette på er at bruge en renset gurkemeje i et kosttilskud.

I FOKUS

Lad os sikre os den optimale mængde curcumin i kroppen.

Gurkemejes indflydelse på kroppen

Gurkemeje har mange gavnlige virkninger på kroppen. Det bruges både som forebyggende og helbredende, da det hjælper på forskellige tilstande. Her er de mest almindelige problemer, som gurkemeje kan hjælpe med.

Antiinflammatoriske og smertestillende virkninger

Vores kroppe reagerer tydeligt på betændelse. Sådanne betændelser, som alle kender, er for eksempel betændte muskler efter hård træning, som vi kender som klassiske muskelsmerter. Gurkemeje bruges også ofte til at hjælpe kroppen med at lindre ondt i halsen, betændte stemmebånd og andre betændelser.

Gurkemeje er velegnet som forebyggende mod betændelse (det er f.eks. i kombination med vitaminer forebyggende i den kolde årstid) eller som hjælp til større betændelser, der allerede er udviklet i kroppen.

Stofskiftet og desinficerer

Som nogle andre krydderier er gurkemeje også velegnet til at desinficere sår. Rent gurkemejepulver kan hældes på såret og efter et stykke tid skylles af med rigeligt vand.

Gurkemeje hjælper med at regulere stofskiftet endnu mere effektivt. Curcumin understøtter væksten af ​​godartede bakterier i tarmen. Vores tarmflora er i konstant forandring og både faktorer fra omverdenen og den mad vi spiser kan påvirke dem. Hvis vi spiser meget usundt, drikker alkohol og/eller ryger, reducereres antallet af gode bakterier i tarmen. Det mærker vi som dårlig fordøjelse, diarré, luft i maven eller en følelse af mæthed i maveområdet. Gurkemeje hjælper med at regulere vores fordøjelse.

Gurkemeje hjælper med at nedbryde kulhydrater.

Gurkemeje er med til at opretholde en sund lever og understøtter den, når den skal arbejde hårdest – altså når vi indtager store mængder usund mad. Det er praktisk talt uundværligt for dem, der kan lide at "synde".

Gigt

Gigt er en række forskellige inflammatoriske sygdomme, der påvirker et eller flere led. De mest almindelige typer af gigt er gigt, slidgigt, fibromyalgi og leddegigt (rheumatisme). Årsagerne til udvikling af gigt varierer – fra genetisk sammensætning til skade og infektion – og de har alle én ting til fælles, nemlig at kroppen er i en betændelsestilstand.

I FOKUS

Indtagelse af kosttilskud med gurkemeje er nyttigt både til at forebygge, men også når problemerne allerede har vist sig, da de antiinflammatoriske aktive ingredienser i gurkemeje også har en positiv effekt på inflammation.

Kolesterol

Kolesterol er ikke altid dårligt – det er generelt opdelt i "godt" og "dårligt" kolesterol. "Dårligt kolesterol" er lavdensitetslipoproteiner (LDL), og "godt kolesterol" betegner højdensitetslipoproteiner (HDL).

I FOKUS

Gurkemeje hjælper med at sænke kolesterol i blodet, hvilket sænker risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Den nemmeste måde at regulere kolesterol i blodet på er naturligvis gennem en sund kost og masser af motion. For dem, der ikke kan gøre det, kan gurkemeje hjælpe. Gurkemeje hjælper med at regulere kolesterol i blodet og hjælper med at opretholde et sundt hjerte og kredsløb. Gurkemejekapsler vil helt sikkert hjælpe kroppen med at bekæmpe kolesterol.

Gurkemeje hjælper med at lindre symptomer på depression

Mental sundhed og velvære er lige så vigtigt som fysisk sundhed. Livets høje tempo kan ofte påvirke den psykiske velbefindende. Hvis vi ikke passer på, kan vi hurtigt blive deprimerede eller finde os selv i en anden dårlig mental tilstand. Der er flere måder, vi kan få hjælp på – at tilføje gurkemeje til vores kost kan få problemerne til at forsvinde hurtigt og nemt.

Vi skal sikre både en sund kost og et passende indtagelse af aktive ingredienser, der understøtter vores sundhed. På grund af dette ser curcumin ud til at være endnu vigtigere.

Gurkemeje opskrifter


Kurkuma Rezepte

Her er de mest populære gurkemejeopskrifter:

 • Gurkemejemælk - Bruges ofte ved ondt i halsen. Bland en teskefuld gurkemeje i varm mælk. Drik den varm inden du går i seng.
 • Gurkemejeyoghurt – Bland en teskefuld gurkemeje til din yoghurt. Yoghurten sikrer en bedre fordøjelse. Spis en portion yoghurt med gurkemeje efter et stort måltid (frokost). Dette vil øjeblikkeligt lindre oppustethed og få dig til at føle dig bedre.
 • Gurkemeje te - hæld varmt vand over en skefuld gurkemeje. Drik teen langsomt om morgenen eller om aftenen, da den har en positiv effekt på velvære, leverfunktion og fordøjelse.
 • Ansigtsmaske - For at forhindre hudbetændelse og akneudbrud skal du bruge en blanding af gurkemeje og sesamolier, som nemt kan tilberedes derhjemme. Bland blot ingredienserne til en tyk pasta og påfør dem med det samme i ansigtet og lad dem virke i et par minutter. Huden vil straks føles bedre.
 • Gurkemejejuice – især god til sommeren, når vi ønsker en forfriskning og gerne vil passe på vores helbred. Bland to skeer gurkemeje i 4 skåle kogt vand, tilsæt saften af ​​en lime og en appelsin og sød til med honning. Lad den stå i en halv time og drik efter ønske. Vi foreslår, at du drikker al juicen på én dag, da du på denne måde får den rigtige mængde gurkemeje.

Gurkemeje til alle!

Gurkemeje hjælper med mange problemer, så det er meget vigtigt, at vi tilføjer det til vores kost. Uanset om vi bruger det som krydderi eller tager det i form af kosttilskud, skal vi altid overholde det anbefalede daglige indtag.

I FOKUS

Hvis vi vælger gurkemeje i pulverform (dvs. ren gurkemeje), skal vi tage en teskefuld om dagen.

Det er ofte lettere at tage gurkemeje i kapselform på grund af dens smag, enklere dimensioner og hurtigere absorbering. Dette kosttilskud indeholder den optimale mængde gurkemeje og indeholder også andre aktive ingredienser (vitamin D), der letter optagelsen og øger styrken af ​​gurkemeje. Disse kapsler er selvfølgelig fuldstændig smagløse. På denne måde er det meget mere behageligt at tage.

Produkter til dig

GURKEMEJE
-50%
Tilbudspris 249,99 kr. Normal pris 498,99 kr.
Se produkt
KOMBINATION TIL REDUCERET MAVEFEDT
-54%
Tilbudspris 199,99 kr. Normal pris 438,99 kr.
Se produkt