Nina vidste ikke, hvor den konstante træthed kom fra

En underaktiv skjoldbruskkirtel er mere almindelig end vi tror. Alle kan blive ramt, men det er mest almindeligt blandt midaldrende kvinder. Nina Magnusson var kun 20 år, da hun følte, at der var noget galt. Det var ikke muligt at sætte fingeren på hvad, men kroppen var ude af balance.

- Mine symptomer var hovedpinestresskuldegysninger men frem for alt en enorm træthed. Det var lige meget hvor meget jeg sov, jeg var altid lige så træt.

Nina

Artiklen er lavet i samarbejde med Hälsoportalen.se 

- Jeg har altid været en aktiv pige med mange bolde i luften, men jo længere tid der gik, jo mere følte jeg mig magtesløsklodset og med lav livsglæde. Dette bør ikke være tilfældet i en normal situation. Til sidst besluttede jeg at tage forskellige prøver. Det viste sig, at jeg havde forhøjede værdier på min skjoldbruskkirtel, såkaldt hypothyroidisme.

Hvad betyder en langsom skjoldbruskkirtel egentlig?

Det er meget mere almindeligt, end mange mennesker tror. Skjoldbruskkirtelhormoner påvirker en masse kropsfunktioner og styrer stofskiftet. En langsom skjoldbruskkirtel producerer for lidt skjoldbruskkirtelhormon. Dette får kroppens stofskifte til at bremse og organerne og cellerne til at arbejde langsommere.

Nogle af de mest almindelige symptomer på, at din skjoldbruskkirtel er langsom:

  • Træthed og mangel på energi
  • Vægtøgning og svært ved at tabe sig
  • Angst og depression
  • Kuldeskær og fryser hurtigt
  • Langsom fordøjelse

Hvorfor opstår hormonel ubalance?

Ninas skjoldbruskkirtel var ikke så langsom, at der skulle indsættes medicin. Det blev i stedet besluttet, at Nina skulle tjekke sine værdier hvert halve år.

- Da behandling af hypothyroidisme involverer livslang medicin, ville vi først se, om kroppen selv kunne justere værdierne. Men efter tre år begyndte jeg at mærke, at symptomerne blev værre, og det viste sig, at mine værdier var steget. Derefter startede behandlingen samme dag.

"Mig selv igen"

Nina var i starten tøvende over for medicin, men ændrede sig på trods af det engagement, der ville vare resten af ​​hendes liv.

- Jeg har det meget bedre nu, frem for alt er mine problemer med træthed blevet bedre. Jeg kan fokusere og er i balance. Nu er jeg mig selv igen.

- Jeg skal dog fortsat løbende måle mine værdier, så de er i balance og finde den medicindosis, der passer til mig. Det er både medicinen og eksterne faktorer, der påvirker, hvordan min skjoldbruskkirtel og krop har det.

Når hun har det bedst, er når hun har gode rutiner, sover ordentligt, træner godt og spiser godt.

Stress er en stor negativ faktor i dette sygdomsbillede. Går jeg rundt og stresser i en længere periode uden bedring, påvirkes mine værdier negativt.

- Det er rart at vide, hvordan kroppen påvirkes af forskellige faktorer, og hvordan jeg skal leve for at have det godt.

Op til 20% af voksne lider af skjoldbruskkirtel relaterede problemer?

Statistikker viser, at kvinder er op til otte gange mere tilbøjelige til at opleve denne type problemer.

Det er bedst at opdage problemer med skjoldbruskkirtlen tidligt, før medicin er nødvendig. Der findes også håndkøbsprodukter, der balancerer skjoldbruskkirtelhormoner.

Hvad er Thyrolux?

Thyrolux er helt naturlige kapsler, der indeholder så mange som 9 naturlige ingredienser såsom basilikum, blæretang, schisandra, guggul og zink. Års forskning i ingredienserne viser, at de gavner skjoldbruskkirtlen.

Produkter til dig

HORMONBALANCE
-50%
Tilbudspris 193,99 kr. Normal pris 385,99 kr.
Se produkt